Pluimvee

Als pluimveehouder kunt u juist een beroep op ons doen. Als onafhankelijke partij helpen wij u bij allerlei het management en de financiële zaken zodat u uw bedrijf op de rit heeft.

U krijgt regelmatig te maken met nieuwe ontwikkelingen, innovatieve projecten, nieuwe wet- of regelgeving waarmee wij u begeleiden. We belichten voor u de kansen en mogelijkheden wat moet resulteren in een rendabele bedrijfsvoering voor u.

Heeft u grote plannen, dan maken wij deze inzichtelijk en geven wij u als sparringpartner houvast. Samen zorgen wij ervoor dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst. De zakelijke kant is daarbij belangrijk maar wij kijken zeker ook naar uw persoonlijke situatie. En mocht het even niet meezitten, dan blijven wij u ondersteunen.

Legpluimvee

Voor de pluimveehouder is strategisch denken onderdeel van de dagelijkse bezigheden. Op korte termijn spelen de verschillen in voer- en wateropname en de legpercentages een rol. Op middellange termijn bepaalt u welke dieren u gaat houden en welke eieren u gaat afzetten. En voor de langere termijn is het van belang om uw bedrijf verkoopbaar te houden of klaar te maken voor de volgende generatie.

Daarnaast is legpluimvee houden kapitaalintensief en zeker niet zonder risico’s. Wij helpen u de zaken te overzien om daarna de juiste keuzes te kunnen maken.

Vleeskuikens

Waar gangbaar vleeskuikens houden algemeen was, is er nu een ruime keuze aan alternatieven. Echter welke stappen kunt u zetten en wat zijn de voor- en nadelen. Vaak wordt gezegd dat het is een kwestie van rekenen is. Maar een goede strategie vraagt meer dan dat. Waar staat u, wat wilt u graag en wat is er mogelijk? Dat zijn de vragen die beantwoord moeten worden en daarbij geven wij u graag advies.

Vermeerdering

De strategie voor vermeerderaars en opfokkers liggen in het verlengde van de keten. Hoe is de markt voor hennen en kuikens? Een vraag die vaak beantwoord wordt door contractgevers en fokbedrijven. Hoe kan uw bedrijf op deze vraag inspelen en welke risico’s zitten hieraan vast? Onafhankelijk advies en iemand die met u meedenkt levert al snel zijn geld op.

Biologisch of eieren voor de farmaceutische bedrijven

Het bedrijf omzetten naar een geheel andere bedrijfsvoering zijn grote stappen. Ook uw financier zal vragen om een gedegen plan met visie en margeberekening. Met een sparringpartner aan tafel komt er lijn in uw plannen.

Onze diensten zijn:

  • Bepalen bedrijfsstrategie
  • Begeleiding bij bedrijfsontwikkelingen
  • Begeleiding bij bedrijfsoverdracht of bedrijfsbeëindiging
  • Verdienmodellen creëren
  • Nieuwbouwplannen doorlichten
  • Advies bij omschakeling van uw bedrijfsactiviteiten
  • Hulp bij het starten van een andere business
  • Samen naar de bank met uw plannen

Wilt u meer weten over Agrogids en hoe wij u van dienst kunnen zijn, neem gerust contact met ons op.

Schuiven naar boven