Over Agrogids

Achtergrond en ervaring

Mijn naam is Jaap de Vink. Ik ben opgegroeid op een varkens- en melkvebedrijf in Kamerik. Ik wilde boer of dierenarts worden maar heb uiteindelijk een andere weg gekozen waarbij ik mijn passie voor de agrarische sector kon combineren met bedrijfsvoering. Na mijn studie bedrijfskunde aan de Aeres Hogeschool Dronten heb ik jaren gewerkt als bedrijfsadviseur voor de agrarische sector bij o.a. de Rabobank, LTO en Flynth. Hier heb ik ruime ervaring opgedaan bij het begeleiden van ondernemers in de landbouw sector.

Ruim 10 jaar geleden ben ik mijn eigen adviesbureau gestart: Jaap de Vink Agrogids.

Daarnaast werk ik inmiddels een aantal jaren als ondernemerscoach bij Qredits Microfinanciering Nederland. Als vrijwilliger help ik startende ondernemers om van hun bedrijf een winstgevende onderneming te maken. Ik vind het bijzonder om met mensen te werken die bruisen van energie.

Erkend agrarisch bedrijfsadviseur

In Nederland is de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (vab) de beroepsorganisatie die agrarische bedrijfsadviseurs mag erkennen. Deze erkende agrarische bedrijfsadviseurs worden opgenomen in het register Bedrijfsadviseringssysteem (BAS).

Ik ben inmiddels al geruime tijd geregistreerd als erkend agrarische bedrijfsadviseur. Met meer dan 30 jaar ervaring kan ik agrariërs adviseren op zowel strategisch als tactisch niveau.

Bij strategisch advies gaat het over kansen en bedreigingen rondom de (duurzame) visie van de onderneming. Op tactisch niveau wordt vanuit de visie geadviseerd over concrete doelen en de prioriteiten van de onderneming.

Daarnaast ben ik als eerste gecertificeerd om te adviseren over de vouchersubsidie (SABE) voor agrariërs.

Onze drive

  • Kennis en ervaring voor u inzetten geeft zowel u als ons nieuwe energie
  • Het succes van uw bedrijf is ons werkplezier
  • Met humor in het leven staan en zo moeilijkheden overwinnen

De Heus (mengvoeders) heeft de KoeCast geïntroduceerd. Dit is een podcast voor melkveehouders. Samen met host Thijs Hunink nemen we een aantal bedrijfsstrategieën door. Verder praten we over strategische en financiële valkuilen en geef ik antwoord op de vraag: Wat is de grootste, toekomstige uitdaging om een goed rendement uit je bedrijfsvoering te halen?

https://www.de-heus.nl/sectoren/rundvee/melkvee/koecast

Jaap is opgegroeid op het gemengd boerenbedrijf van zijn ouders
Schuiven naar boven