Hooi maken in een hooischuur
Eind 2019 is het project Hooi 2.0 van start gegaan bij een regionaal melkveebedrijf. Door op een moderne manier te hooien kan een melkveehouder zijn winterrantsoen opslaan met minimale verliezen en een zeer smakelijk en gezond rantsoen aanbieden. Het hooi wordt op een kunstmatige manier gedroogd door de zon of kachel voorverwarmde lucht door het hooi te ventileren.
Inmiddels zijn er meer melkveehouders en houders van geiten gestart met deze nieuwe manier van hooi maken. We zien hooi van de allerbeste kwaliteit, gezonde koeien en nieuwe bedrijfsvoeringen. De verliezen door gras inkuilen, bewaren en vervoederen worden hierdoor tenietgedaan.
Voordelen van hooi 2.0
- Bijzonder smakelijk en gezond
- Geen voederverliezen
- Geen inkuilverliezen
- Niet meer in- en uitkuilen
- Geen boterzuur besmettingen door ruwvoer
- Gezonde dieren
- Meer eiwit van eigen land en dus minder aankopen
Een mooie innovatie om de melkproductie op een meer natuurlijke wijze te laten verlopen. De beschikbare nutriënten worden op deze manier efficiënt ingezet. Dit alles draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering.
Agrogids is vanaf het begin betrokken bij deze ontwikkelingen en heeft inmiddels ervaring met gerealiseerde projecten. Ik help ondernemers met hun plannen om de graskuil in te wisselen voor het mooiste hooi van Nederland.
Onze diensten zijn:
- Actuele cijfers over modern hooi maken
- Capaciteitsberekeningen
- Begeleiding van rantsoen, weideplan, bouwplan naar behoefte en opslag/drogerij
- Advies over de veranderende bedrijfsvoering
- Hulp bij opstellen investerings- en exploitatiebegroting
- Begeleiding bij subsidie-en financieringsmogelijkheden
- Samen naar de bank met uw plannen
Spreekt dit u aan? Neem gerust contact met ons op. Wij begeleiden u graag bij deze aanpassing van uw bedrijfsvoering.